Értesítés minimum tagdíj változásról

Tájékoztatjuk Önt, hogy 2016. január 1-jei hatállyal Pénztárunk Alapszabálya módosult

Tájékoztatjuk Önt, hogy 2016. január 1-jei hatállyal Pénztárunk Alapszabálya módosult*, a minimálisan fizetendő tagdíj havi összege
4 000 Ft-ról 5 000 Ft-ra emelkedik.

Ez a módosítás segítséget nyújt abban, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarítás érdemi kiegészítést biztosíthasson Önnek nyugdíjba vonulásakor.

Mit kell tennie, ha a munkáltatója által fizetett hozzájárulás nem éri el a havi minimum 5 000 forintot?

Ebben az esetben ezt Önnek, mint pénztártagnak egyénileg kell azt kiegészítenie.

Hogyan tudja befizetni a havi minimum 5 000 Ft-ot?

Tagdíját fizetheti egyénileg, illetve a munkáltatója is kiegészítheti (pl. cafeteria). Négyféle módon fizetheti egyéni tagdíját: rendszeres vagy eseti átutalással, bankkártyával a www.aegonnyugdij.hu/bankkartyasfizetes weboldalon, csekken illetve Pénztárunk csoportos beszedési megbízása keretében levonja az Ön számlájáról.

Mi történik, ha az egyéni befizetés és a munkáltatói hozzájárulás együttesen nem éri el a havi minimum 5 000 Ft-ot?

A befizetett havi tagdíj és az 5000 Ft-os minimális tagdíj közötti különbözetre eső működési költség összege levonásra kerül a tárgyidőszaki befektetési hozamból.

Összefoglalva

Az önkéntes nyugdíjpénztári számlára fizetendő havi minimum tagdíj összege 2016.01.01-től 5 000 Ft/hó. A munkáltató által fizetett hozzájárulásnak és az Ön által fizetett egyéni befizetés összegének együttesen kell elérnie legalább ezt az összeget.

FONTOS: az Alapszabály szerint minden hónap 15-ig kell teljesíteni a befizetéseket.

Amennyiben az Ön számlájára érkező befizetések meghaladják a havi minimum díjat, úgy Önnek nincs tennivalója.

További információra van szüksége?

hivjonHa levelünkkel kapcsolatban kérdése merülne fel, hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-1-477-4890-es telefonszámon és válassza a 8-as menüpontot, hogy közvetlenül beszélhessen munkatársainkkal.

Ne feledje, az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik legjobb módja, hogy nyugdíjas éveiről gondoskodjon, mert hozama adó-, és kamatadó-mentes, így az elért hozam teljes egészében az Ön vagyonát gyarapítja.

 

 

 * A tagdíjváltozásról részletesen Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár Alapszabályának VI. fejezet 2.1. (b) pontjában olvashat.