Általános tájékoztató Online díjfizetés

Amit az online díjfizetésről tudni kell

otpAz Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár (továbbiakban: Pénztár) részére az OTP Bank Nyrt. (Bank) biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártya elfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik.

A tranzakció során a Pénztár nem értesül az Ön kártyájának (kártyaszám, lejárati dátum), illetve a mögötte álló számlájának adatairól, azokba betekintést nem nyerhet.

A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége, kérjük, befizetés előtt készítse elő bankkártyáját:

  1. Kártyaszám (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám)
  2. Lejárati dátum (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám)
  3. Érvényesítési kód (a kártya hátlapján az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye: CVV2, vagy CVC2. Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, hagyja üresen a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt.

bankkartya_mezok600

Fontos információ! A fizetési tranzakció során sem az OTP Bank Zrt, sem a Pénztár nem kéri bankkártya PIN kódjának megadását!

Ön az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

visaVisa mastercard MasterCard americanexpressz American Express

 visaelectron Electron maestro Maestro

A kibocsátó bank saját üzletszabályzatában határozza meg, hogy lehetővé teszi-e bankkártyájának internetes használatát. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz.

Az OTP Bank internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás feltétele, hogy az Ön kártyáját kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák interneten történő felhasználhatóságát. További információért kérjük, forduljon bankjához!

Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.

Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. Átirányítjuk Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a fizetés.

Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is az OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia. Ezt követően azonban az OTP Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania a plusz azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetés folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, majd a Bank visszairányítja a Pénztárszolgáltató Online Ügyfélszolgálatának felületére.
A befizetett önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj 3-4 munkanapon belül a Pénztár bankszámlaszámán jóváírásra kerül, onnan pedig T+6 munkanap múlva az Ön Pénztárunknál vezetett egyéni számláján könyvelésre kerül. Ezt követően az Online Ügyfélszolgálaton a Számla adatok menüben Ön ezt bármikor megtekintheti.

Sikertelen azonosítás esetén a bankkártyás befizetés nem valósul meg.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy adott tárgynapon belül maximum 3 sikeres tranzakció indítható ugyanazon egyéni számla vonatkozásában, és az indított tranzakció összege minimum 1000 Ft kell, hogy legyen.

Ügyintézés

TELEFONON

Telefonos ügyfélszolgálatunk munkatársai hétfőtől-péntekig 8:00 – 16:00 óráig, csütörtökön 8:00 – 20:00 óráig fogadják hívását a 06-1-477-4890-es telefonszámon.

ONLINE

Intézze nyugdíjpénztári ügyeit kényelmesen, otthonából!

Online intézem ügyeim

SZEMÉLYESEN

Ügyfélszolgálati irodáink elérhetőségét itt találja. Várakoznia sem kell, ha előzetesen időpontot foglal.

Ügyfélszolgálati irodák

LEVÉLBEN

Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt.

1399 Budapest, Pf.: 717

Tájékoztató a telefonos és online ügyfélszolgálaton igénybe vehető szolgáltatásokról >>