Adó-visszatérítés

Nyugdíjpénztári befizetéseit az állam is támogatja

12 kérdés és válasz a 2019. évi adó-visszatérítésről >>

Egyéni és a vállalati befizetések (támogatói adomány vagy munkáltatói hozzájárulás) után 20%-os adó-visszatérítést igényelhet!

Mit jelent ez? 1000 forint tagdíjbefizetését az állam adó-visszatérítés formájában 200 forinttal kiegészítheti, tovább gyarapítva az Ön egyéni nyugdíjszámláját.

A saját egyéni befizetései, illetve a vállalati befizetések (támogatói adomány vagy munkáltatói hozzájárulás) után igényelt 20%-os adó-visszatérítés összegét – a NAV átutalását követően – 100%-ban jóváírjuk az önkéntes pénztári számláján, ezáltal nyugdíjcélú megtakarítása növekszik. Az elért hozam felvétele adómentes, kamatadót sem kell fizetnie utána!

Maximális adó-visszatérítést akkor igényelhet, ha az éves önkéntes pénztári befizetései elérik legalább a 750 000 Ft-ot.

Az adó-visszatérítés igénylésének szabályai:

  • csak az adott évben megfizetett összevont adóalapjának személyi jövedelemadója erejéig igényelheti, – azaz az adóévben megfizetett személyi jövedelemadója erre fedezetet nyújtson,
  • más megtakarításai után is járhat adó-visszatérítés,
  • önkéntes pénztári (nyugdíj-, egészség- és önsegélyező pénztári együttesen) befizetések után összesen évente legfeljebb 150 000 forint lehet az adó-visszatérítés összege,
  • önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági és nyugdíjbiztosítási befizetések után összesen évente legfeljebb 280 000 forint lehet az adó-visszatérítés összege,
  • a kedvezménynek nincs jövedelemnagyságtól függő korlátja!

Amennyiben Ön már nyugdíjas és rendelkezik szja-köteles jövedelemmel, úgy a 20%-os adó-visszatérítést továbbra is igényelheti, mellyel tovább gyarapíthatja megtakarítását.

Adómentesség

Az önkéntes pénztári megtakarításán jóváírt hozamot nem terheli adó- és járuléklevonás. Azaz felvétele esetén sem személyi jövedelemadót, sem egészségügyi hozzájárulást nem kell fizetnie.

Változás az önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatás adómentessége körében >>

Rugalmas tagdíjfizetés

  • Tagdíját fizetheti egyénileg, illetve az éves Cafeteria keretéből is.
  • Ön dönti el, mikor és mennyit fizet: havonta, negyedévente teljesíthet befizetést, sőt, alkalmanként kiegészítheti megtakarítását rendkívüli befizetésekkel.
  • Négyféle befizetési mód közül választhat:

Befizetés átutalással

Számlaszámunk: CIB Bank Zrt.
10700024-04524504-51100005
A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel 8 számjegyű szerződésszámát (vagy adóazonosító jelét)!

Tagdíjfizetési lehetőségek>>

* Az Alapszabályban meghatározott minimális tagdíj, melyet minden pénztártagnak meg kell fizetnie: 2020-ban havi 6000 Ft, negyedévente 18 000 Ft.

Javasoljuk, hogy eseti befizetésével ne várja meg az év végét, hiszen, az minél előbb kerül a számlájára, annál hamarabb termel hozamot már az adott évben.